Opzeggen

Ik betaal al dertig jaar trouw mijn lidmaatschap van de ANWB. Elk jaar denk ik dat het precies vijftig euro is, maar het is inmiddels 59 euro en 60 cent. En elk jaar denk ik, waarom betaal ik nog? Mijn echtgenoot is ook lid en meestal zitten we met zijn tweeën in de enige auto die we hebben.
Ik denk alleen aan het opzeggen van mijn lidmaatschap als de factuur komt. En ik moet wel helemaal niets te doen hebben, wil ik in actie komen. Gisteren was het zover. Ik ging opzeggen. Op de factuur van de ANWB stond niet hoe dat moest, maar er stond wel een telefoonnummer, door de week bereikbaar van 8.30 tot 18.00 uur. Het was vrijdag, kwart voor twaalf, dus ik bel.
Ik krijg een computer met een keuzemenu en als ik kies voor ‘vijf, lidmaatschap wijzigen’, kom ik in de wacht. ‘Het is druk, het kan even duren’, hoor ik. Even later: ‘u kunt ook naar anwb.nl gaan om uw lidmaatschap te wijzigen.’ Deze boodschap wordt om de minuut herhaald.
Nu ik eenmaal in de wachtrij sta, weiger ik op te hangen. Wel zet ik de telefoon op de luidspreker en ondertussen ga ik op mijn Ipad naar anwb.nl. Het is een mooie overzichtelijke site met weekendtips, kortingen en aanbiedingen. Ik zie een grote knop ‘word lid’, maar nergens een knop ‘lidmaatschap opzeggen’. Ik ga naar ‘veelgestelde vragen’, maar de vraag ‘Hoe zeg ik mijn lidmaatschap op?’ wordt niet veel gesteld.
Ten slotte klik ik op ‘contact en service’. Daarachter zit de chatbot Iris, waar ik mijn vraag kan intypen: ‘Hoe zeg ik mijn lidmaatschap op?’ Het automatische antwoord is samengevat: ‘Jammer hoor, maar bel ons en doe dat vóór 15 november!’ Ik kijk naar de factuur. Die is precies op 15 november verstuurd. Op dat moment hoor ik op de luidspreker van mijn mobiel dat het bandje is gestopt. Er klinkt geruis en dan een mannenstem, maar die praat niet tegen mij. ‘Het is twaalf uur. We houden ermee op’, hoor ik hem roepen. Ik probeer nog: ‘Hallo, en ik dan?’, maar het is al te laat. Hij heeft de verbinding verbroken.
Ik betaal de factuur en troost me met de gedachte dat ik nog ruim elf maanden de tijd heb om mijn lidmaatschap in 2016 te beëindigen.

Dit bericht is geplaatst in verbinding en getagd , , . Bookmark de permalink. Reacties en trackbacks zijn beide momenteel gesloten.