Businessclub

Ik zit met zeven anderen aan een gedekte tafel in de Businessclub van Almere City Football Club. Ik hoor deze avond bij een gezelschap van zo’n vijftig mensen, voornamelijk mannen, die voor de wedstrijd een maaltijd krijgen. Eén van de Commissarissen van de voetbalclub heet ons welkom en vertelt wat de verwachtingen zijn voor dit nieuwe seizoen. Hij bedankt de sponsoren voor hun steun en noemt de namen van de bedrijven die aanwezig zijn. Er is een speciaal welkom voor de wethouder.
Tegen het eind van de maaltijd komt de assistent-trainer de zaal binnen. Hij legt uit hoe prima de voorbereiding is verlopen en dat de jongens er zin in hebben vanavond. Hij vertelt wat de opstelling is en wenst ons een fijne avond. We gaan door de glazen deur naar buiten en nemen plaats op de kleine VIP-tribune, pal boven één van de doelen.
Op de grote LED-reclameborden langs het hele veld, zie ik dezelfde sponsoren één voor één oplichten: de bouwondernemer, de projectontwikkelaar, het kledingmerk, het winkelhart, de krantenuitgever. In het hele stadion tel ik zo’n vijfhonderd toeschouwers. Aan de overkant, achter het andere doel, zitten de dertig supporters van de tegenstander. Zij zingen en zwaaien met vlaggen.
Op onze tribune gaan de gesprekken gewoon door. Dit is een Almeers netwerk. Ze kennen elkaar. Hier en daar worden zaken gedaan. De wethouder vertelt verhalen. Obers brengen koffie rond. Almere scoort aan de overkant. Tijdens de pauze drinken we wat aan de bar van de Businessclub. De bitterballen staan al klaar. We horen de ruststanden van de andere wedstrijden in de Jupilerleague.
In de tweede helft vallen de doelpunten aan onze kant van het veld. De stemming en de grappen worden beter. Almere wint met 5-0. De spelers bedanken het publiek. De aanvoerder is ‘man van de wedstrijd’ en krijgt bloemen van de wethouder. Daarna is er een persconferentie. We zien op schermen de doelpunten terug. We drinken nog wat en dan gaan we zo langzamerhand maar weer eens op huis aan.

Dit bericht is geplaatst in verbinding en getagd , , . Bookmark de permalink. Reacties en trackbacks zijn beide momenteel gesloten.