Receptie

Voetbalclub SV Hulsberg bestaat vijfenzeventig jaar en we zijn op de receptie. Achter de lange tafel staan twintig mannen. Zij zijn het bestuur, de jubilarissen en de gedecoreerden. Maar liefst drie lintjes heeft de burgemeester van Nuth vanavond uitgereikt. Voor de secretaris, die dat al meer dan twintig jaar is, voor de terreinbeheerder, die dat al meer dan dertig jaar doet, en voor één van de oudste leden van de vereniging.
Als wij om half negen binnenkomen hebben we de serenade van fanfare St. Clemens net gemist. De veertig muzikanten staan in hun rode uniform rond de bar met hun instrument in de ene hand en een biertje in de andere. We gaan in de rij staan om de twintig mannen te feliciteren. Een ceremoniemeester roept af wie er langs komt. Een sponsor, een jeugdleider, andere voetbalverenigingen, bekende mensen uit het dorp. Soms krijgt iemand de microfoon om het gezelschap toe te spreken. Zoals de voorzitter van de drumband of de preses van de carnavalsvereniging.
Vlakbij staan lange tafels waar oud-bestuursleden, notabelen en ouderen zitten. De rest van de receptiegangers staan aan statafels en aan de grote bar. Ik herken het veteranenteam, de revueclub, het oude vierde elftal, een clubje jeugdleiders van weleer en de meest trouwe supporters van de supportersclub.
Ik loop van tafel naar tafel om handen te schudden en biertjes te drinken. Er valt veel bij te praten, maar meestal is het niet meer dan ‘Hoe is het?’ en ‘Het gaat goed!’ Daarna gaat het al snel over voetbal. Als ik de hele zaal doorlopen heb, weet ik dat het eerste elftal nu maar weer eens terug moet naar de vierde klasse, dat ze een nieuwe trainer hebben en dat het volgend seizoen wel wennen zal zijn op het nieuwe kunstgras. Maar ze hebben wel weer een mooi jong team, dat alleen maar beter kan worden.
Als de negenkoppige band gaat spelen zijn goede gesprekken niet meer mogelijk en schreeuwen we alleen nog af en toe wat in een oor. De bladen bier gaan steeds sneller rond in de grote feestzaal van camping ’t Hemelke. En dit is pas het begin. Het feest duurt nog vier dagen.

Dit bericht is geplaatst in samenleven en getagd , , . Bookmark de permalink. Reacties en trackbacks zijn beide momenteel gesloten.