Draadloos

Terwijl de collega’s in het stadhuis zondagmiddag de systemen van Burgerzaken aan de praat probeerden te krijgen, haalden wij, op de warmste dag van het jaar, bij de Mediamarkt een harde schijf voor in de meterkast en een printer met wifi, zodat je thuis draadloos kunt printen vanaf elke computer.
Dit soort dingen schaffen wij alleen aan als Marcel op bezoek is, een goede vriend uit Limburg, die zowel het verstand als het geduld heeft om dit netjes voor ons te installeren. Mijn echtgenoot speelt dan zijn ongeduldige handlanger.
De nieuwe printer was snel uitgepakt en op de keukentafel gezet, maar daarna duurde alles langer dan gedacht. Als het niet in één keer goed gaat, kun je lang zoeken naar de fout. Geleidelijk aan veranderde de keuken in een werkplaats met kabels, cartridges en installatie-instructies. De tablets en smartphones werden erbij gehaald om verbinding te zoeken met de router in de meterkast en de hele middag stond er een laptop op het aanrecht. De handlanger begon al een beetje te mopperen.
Ik bemoeide me er niet mee en hoe langer het duurde, hoe meer ik vond dat ik uit de buurt moest blijven om maar niemand voor de voeten te lopen. Aan het eind van de middag werd ik ingeschakeld om op zoek te gaan naar de gebruikersnaam en het wachtwoord van onze router. Ik ben namelijk van het archief. Zeven jaar geleden hadden we die codes van UPC gehad. Verstopt in de ordners van ons eerste jaar in Almere, vond ik de originele papieren terug. Maar ook die codes bleken niet te werken.
Ik voelde dat de handlanger enigszins korzelig werd en de temperatuur in de keuken liep op deze toch al warme zondagmiddag verder op. Ik kon geen ander steentje meer bijdragen dan maar patat te gaan halen voor het crisisteam. Ondertussen belde Marcel met zijn vaste helpdesk in dit soort situaties: zijn zoon Willem. Die raadde aan nog maar eens helemaal van voren te beginnen. En dat bleek de gouden tip. Toen ik terugkwam van de snackbar konden wij draadloos printen, hoewel het hele huis vol kabels lag.

Dit bericht is geplaatst in verbinding en getagd , , . Bookmark de permalink. Reacties en trackbacks zijn beide momenteel gesloten.