Jammer

Ik had donderdagavond in de trein mijn blog van vrijdag willen maken, maar ik kwam een collega tegen, waarmee ik tot Zwolle aan de praat bleef, en de aansluitende trein naar Enschede zat zo vol dat er geen plekje was om rustig te schrijven. De rest van die donderdagavond bracht ik door in Restaurant Yuen aan de Noorderhagen 9 in Enschede. De nacht in het Campushotel van de Universiteit Twente was te kort, om er een deel van schrijvend door te brengen.
Op vrijdagochtend had ik een stekende hoofdpijn, hoewel ik maar matig had gedronken, en dat was op de weg terug naar Flevoland geen goede conditie om iets op papier te krijgen. Bovendien moest ik me nog voorbereiden op de rampenoefening in het crisiscentrum in Lelystad, waarnaar ik op weg was.
Na die oefening kwam ik vrijdagmiddag zo rond één uur thuis in Almere en had ik in principe nog genoeg tijd om een stukje te schrijven, maar ik had eerst nog allerlei kleine klusjes te doen voor de gemeente. Tegen drieën was ik daar niet meer toe in staat. Ik kon mijn ogen niet openhouden. Om niet midden op de dag in bed te kruipen, besloot ik een uurtje in de tuin te werken. Het was koud, maar de zon scheen en de frisse lucht zou me goed doen.
Ik harkte de bladeren bij elkaar, stapelde de tuinstoelen in het schuurtje en snoeide de hortensia’s. Nu was ik weer opgeknapt en om deze energie te benutten, besloot ik meteen maar te gaan koken en te eten. Toen ging het licht uit. Na de warme maaltijd viel ik in slaap op de bank; tijdens het acht-uur-journaal maakte mijn echtgenoot mij wakker en werd ik met zachte drang naar bed gestuurd.
Dit ter verantwoording over zo’n dag die voorbijgaat zonder dat er ergens een gedachte of idee blijft hangen in een klein stukje tekst. Dit schrijf ik de volgende ochtend en om de reeks in tact te laten, antidateer ik hem naar de vrijdag. Dat je niet denkt dat ik lui ben of geen discipline heb, of andere dingen die schadelijk zijn voor mijn reputatie.

Dit bericht is geplaatst in schrijven en getagd , , . Bookmark de permalink. Reacties en trackbacks zijn beide momenteel gesloten.