Mijlpaal

Tijdens de wintersportvakantie in januari kreeg ik het verzoek of ik iets wilde schrijven voor Lifestyle Almere. Dat is een glossy magazine dat vier maal per jaar verschijnt in Almere en omstreken. Behalve een podium voor mooie merken in prachtige advertenties, is het dat ook voor Almeerse schrijvers en fotografen. De mensen die het maken doen dat met verstand van zaken en met liefde voor de stad. Ze verdienen er niets aan, want het gaat hen om Almere.
Ik ken de initiatiefnemers Ruud en Maarten goed, want toen ze er vier jaar geleden mee begonnen, vroegen ze of de gemeente ze wilden steunen. Dat hebben we gedaan, maar dat was al snel niet meer nodig. En dat is bijzonder, want in Almere is weinig groot geld en er is al helemaal geen oud geld. Er is wel veel klein geld. En dat hebben ze verzameld. Kleine en middelgrote ondernemers zijn gek op Almere en willen dat laten zien. Ze steunen sportverenigingen, evenementen en culturele instanties, en dus ook Lifestyle Almere. Ze verdienen er niets aan, want het gaat hen om Almere.
En nu vroeg Ruud of ik voor het blad een column wilde schrijven. Ruud bood me 400 woorden ruimte en er kwam een paginagrote foto bij. Vorige maand was de feestelijke presentatie van het blad in het oude kantoor van Leaseplan. De meeste aanwezigen, zo’n tachtig man, kende ik wel. Ik was vaker bij zo’n lancering geweest, maar deze keer was het toch anders. Ik was nu één van de auteurs. Trots als een pauw stond ik daar. Ik was fullcolour vastgelegd in tienduizend exemplaren. Een mijlpaal!
En dat allemaal naar aanleiding van deze blog. Een trouwe lezer had mij bij Ruud aanbevolen, zo hoorde ik ter plekke. Hij wil natuurlijk anoniem blijven, maar hij heet Martin. Hij is van de Ondernemersvereniging en van de Bruna. Wil je weten hoe mijn column eruit ziet: je kunt de Lifestyle Almere kopen bij de Bruna in Almere Centrum. Hij en ik verdienen er niets aan, want het gaat ons om Almere.

Dit bericht is geplaatst in schrijven en getagd , , . Bookmark de permalink. Reacties en trackbacks zijn beide momenteel gesloten.