Manifest

‘Ons werk is het samen optimaliseren van het contact tussen de gemeentelijke organisatie en haar omgeving’, zo staat het in het manifest van de afdeling Communicatie van de Gemeente Almere, dat sinds februari 2014 bij al mijn communicatiecollega’s in de tas zit. We hebben het samen opgesteld na een jaar van heisessies en werkgroepjes.
Het manifest is de opmaat naar een meerjarig afdelingsplan (2015-2018), als opvolger van het huidige (2011-2014). Voordat we dat nieuwe plan maken, wachten we het resultaat van de verkiezingen op 19 maart af. Ook de volgende Gemeenteraad zal ongetwijfeld kiezen voor transparantie, participatie, dialoog en de burger centraal. De vraag is alleen hoeveel geld ze ervoor over heeft.
Het spreekt ook niet vanzelf dat deze keuze van de Raad zich zal vertalen in een grote afdeling met communicatieadviseurs. Niet voor niets staat in ons manifest dat we het samen doen. Al vier jaar maken we de organisatie communicatiever. Met workshops social media, storytelling, Prezi, gesprekstechniek, webredactie, maar vooral met ‘Factor C’, een methode om een team over communicatie te laten nadenken, voordat het project begint of het beleid wordt gemaakt. Dus je zou denken dat iedereen het nu wel zelf kan en geen communicatieadviseur meer nodig heeft. Maar dat is nog de vraag.
Het klopt dat bestuurders en managers steeds beter doorhebben hoe complex het krachtenveld kan zijn, dat een kernboodschap nauw luistert en dat alles draait om timing. Maar juist daarom hebben ze liever een adviseur in de buurt, die met enige afstand naar de stelling op het schaakbord kan kijken en het communicatieproces kan ontwerpen.
Nu hebben we een manifest. Dat is stoer. Het maakt de afdeling sterker. Wij zijn ons vaak meer bewust van de grenzen van ons vak dan van de mogelijkheden. We stellen ons vaak bescheiden op. Op zich een realistische grondhouding, maar om een betekenisvolle bijdrage te leveren, op strategisch, tactisch of operationeel niveau, dan telt maar één ding: Sta voor je vak! Ze rekenen op ons!

Dit bericht is geplaatst in communicatie en getagd , , . Bookmark de permalink. Reacties en trackbacks zijn beide momenteel gesloten.