Wachtwoord

We hebben een nieuwe baliemedewerker aangenomen en die heeft een wachtwoord nodig om in het systeem te kunnen. De functioneel beheerder van het systeem, vraagt dat wachtwoord aan, een dag voordat ze zal beginnen. Hij laat een call aanmaken bij onze helpdesk. De call krijgt een callnummer, zodat ze hem makkelijk kunnen terugvinden tussen de tientallen andere calls die elke dag binnenkomen.
In de loop van de dag gaat een ICT-medewerker met zo’n call aan de slag. In dit geval voert hij in het administratiesysteem van de applicatie de naam van de nieuwe baliemedewerker in, hij kent haar rechten toe en maakt een voorlopig wachtwoord aan. Hij zet het wachtwoord in een mail met bijkomende instructies en stuurt die naar de functioneel beheerder, die het wachtwoord aan de nieuwe medewerker geeft.
Dat is een keurig proces, maar de volgende dag blijkt het wachtwoord onvindbaar. De nieuwe medewerker kan niet aan het werk en dat is vervelend; de balie-agenda staat vol afspraken en er is op haar inzet gerekend.
Haar teamleider begint te bellen. De functioneel beheerder is niet bereikbaar. Ze belt naar de helpdesk. ‘Wat is het callnummer?’, is de wedervraag. Ze geeft het callnummer door. ‘Die call is allang afgewerkt.’ ‘Maar waar is het wachtwoord dan?’ ‘Dat zou je moeten hebben.’
De teamleider escaleert. Ze belt de manager van de functioneel beheerder. Die blijkt niet aanwezig. Ze belt onze accounthouder van de helpdesk. Die neemt even niet op. Dan bellen we diens baas. Die reageert meteen en dan komt alles in beweging. Ineens staan er twee mensen aan het bureau: ‘Wat is er aan de hand?’
Het wachtwoord is gisterenmiddag aangemaakt en naar de functioneel beheerder gestuurd. De functioneel beheerder is vandaag ziek. Niemand kan in zijn mailbox. Zo loopt een keurig proces toch nog keurig vast.

Dit bericht is geplaatst in verbinding en getagd , , . Bookmark de permalink. Reacties en trackbacks zijn beide momenteel gesloten.