Mededeling

Het is in het Lido, een restaurant aan het Weerwater, met uitzicht op de waterskibaan en de unieke skyline van Almere. We zitten op de eerste verdieping, met zijn allen in een grote kring, als bij een verjaardagsfeestje. Er is het een en ander uit te praten en dan is het fijn dat je iedereen goed kunt zien.
De akoestiek in het Lido is formidabel. Er is geen ruis of echo die een gesprek met veertig mensen onverstaanbaar maakt. Het is een droge stilte die ons omringt. Eén voor één nemen de collega’s het woord. Het onderwerp vraagt om zorgvuldig formuleren en aandachtig luisteren. En iedereen doet dat. Ik voel de verbondenheid in de groep die al jaren samenwerkt en veel tot stand heeft gebracht.
Later die middag tijdens het groepswerk en de pauzes zie ik de kleinere verbanden. Twee rokers op het balkon. Iemand die een ander troost. Een groep fanatiek in discussie, een paar collega’s aan de bar. Dit is een mooie club mensen die samen de afdeling Communicatie van de gemeente Almere vormen. Jong en wat ouder, veel vrouwen, wat minder mannen. Adviseurs, woordvoerders, vormgevers, schrijvers, webredacteuren, marketeers. Vakmensen die met hart en ziel werken voor de stad.
Aan het eind van de middag krijg ik het laatste woord. De hele middag heb ik het voor me moeten houden om de aandacht niet af te leiden, maar nu kan ik het zeggen. Het is voor velen een verrassing. De afgelopen weken hebben ze er niets van gemerkt.
‘Ik heb nog één mededeling’, zeg ik, ‘ik ga deze afdeling verlaten. Ik heb een andere baan.’ Het voelt als verraad, alsof ik een eind maak aan een goed huwelijk.

Dit bericht is geplaatst in verbinding en getagd , , . Bookmark de permalink. Reacties en trackbacks zijn beide momenteel gesloten.