Jaaroverzicht

Deze week zag ik het jaaroverzicht van het NOS-journaal. Met lichte tegenzin keek ik ernaar. Ik weet dat alle ellende van het jaar langskomt en volgens de presentator was 2014 ook nog een rampjaar. Er was weinig goed nieuws en zover dat er wel was, ging het over sport.
Het is een goed gebruik om het jaar met een terugblik af te sluiten. Daarmee zet je er definitief een punt achter en kun je met een schone lei beginnen. Als je meteen alle archieven even opruimt, wat ik gewoon ben te doen, dan kun je lichtvoetig het nieuwe jaar in.
Als ik mijn eigen jaaroverzicht zou maken, dan kan ik tegenwoordig mijn blogs als bron gebruiken. 2014 is in zo’n driehonderdveertig blogs vastgelegd. Een bloemlezing daaruit vat het jaar mooi samen:
Oude vrienden duiken op. Wintersport in Frankrijk. Inbraak in onze woning. Ledenvergaderingen van de buurtvereniging. Fietsen door Almere. Carnaval in Limburg. Vasten zonder alcohol. Gemeenteraadsverkiezingen. Voetballen in Marknesse. Het Genootschap van Communicatiemanagement. Mijn moeder in het bejaardentehuis. Een nieuwe coach. Een hand van Mark Rutte. 30 jaar gemeente Almere. Afscheid van Communicatie. Een nieuwe baan. Het huis in Limburg verkocht. De reis van de held. Intelligente websites. In het theater van de democratie. En schrijven tot je er bij neervalt.
Voor mij was 2014 een jaar waar ik tegenop zag en ik begrijp nu ook waarom. Bij nader inzien is het een jaar waarin grote veranderingen hebben plaatsgevonden. Dat kondigde zich vorig jaar al aan, zorgde voor onrust en ongenoegen en daar moest ik wat aan doen. Nu kijk ik tevreden terug.
Uiteindelijk bestaat mijn jaaroverzicht alleen maar uit goed nieuws. Dat is geen verdienste en vooral geluk. Soms vergeet ik dat het niet vanzelfsprekend is dat alles gezond is gebleven en er geen ongelukken zijn gebeurd. Zover lezers mij vorig jaar een gelukkig en gezond 2014 hebben toegewenst. Dank daarvoor. Uw wens is uitgekomen.

Dit bericht is geplaatst in verbinding en getagd , , . Bookmark de permalink. Reacties en trackbacks zijn beide momenteel gesloten.