Inhoud

De inhoud van mijn werk is veelomvattend. De afgelopen twee maanden heb ik weer eens ouderwets moeten studeren om er grip op te krijgen. En ik ben nog niet klaar. Er zijn nog vele stukken te lezen en gesprekken te voeren. De vraag is wanneer het voldoende is. Het is onmogelijk hetzelfde te weten als alle anderen in de dienst. Er lopen hier tal van specialisten rond, die veel meer weten van wetgeving, financiën, vastgoed, gegevensbeheer, informatietechnologie, enzovoort, enzovoort. Ik zit nog in de fase dat ik me daar niet bij neer wil leggen, terwijl ik weet dat verstandiger zou zijn.
Ooit heb ik geleerd dat er vier niveau’s van betrokkenheid zijn in je werk. Op het eerste niveau ben je vooral bezig met jezelf. Doe ik het wel goed? Heb ik enige invloed? Je bent steeds met jezelf in gesprek, twijfelt veel over je capaciteiten en je sluit je makkelijk in jezelf op.
Op het tweede niveau gaat het om de inhoud. Waar gaat het over? Wat is belangrijk en wat niet? Je wil alles precies weten en je wilt heel graag je vak zo goed mogelijk uitoefenen. In die fase lijk ik nu te zitten.
Op het derde niveau gaat het om de ander. Met wie werk ik samen? Wat kan ik voor hem of haar betekenen? Ik ben me erg bewust van dit niveau. Als manager moet ik minstens hier zitten om iets te kunnen bijdragen.
Op het vierde niveau ten slotte, gaat het om vernieuwing. Wat kan er beter, efficiënter? Welke nieuwe dingen kunnen we doen? Nu gaat het erom. Op de eerste drie niveau’s pas je netjes op de winkel, maar op het vierde niveau maak je het verschil.
Zo zie je maar. Op het pad van de verlichting heb ik nog een lange weg te gaan.

Dit bericht is geplaatst in verbinding en getagd , , . Bookmark de permalink. Reacties en trackbacks zijn beide momenteel gesloten.