Floriade

Kunnen we niet alvast beginnen met de Floriade in Almere? Het is gek om tien jaar te werken aan een tentoonstelling die dan in 2022 na een half jaar voorbij is. Het terrein waar het komt is al twee jaar bekend. Je kunt er naar toe. Er staat een kunstwerk en er is een talud met het woord Floriade erop. Je kunt er een wandeling maken in het bos en genieten van de skyline van Almere. Je kunt daar gerust 15 cent entree voor vragen. Er is vast wel een bijstandsgerechtigde die met behoud van uitkering bode en gastheer wil zijn en die het bedrag wil innen.
De jaren daarna zal de entreeprijs verdubbelen. Dus in 2016 moet er een attractie bij, waardoor een prijs van 30 cent aanvaardbaar is. Bijvoorbeeld een tulpenveld en een maisdoolhof. In 2017 is er een draaimolen voor de kleintjes en een terras met ijscoman. Dat is zeker 60 cent waard.
Daarna wordt het serieus en komt er een eerste gebouw, bijvoorbeeld een expocentrum met een filmzaal. Het kost 1,20 euro om naar binnen te mogen met een passe-partout voor alle attracties. Dan zijn we inmiddels in 2019 beland en zal er toch een eerste mooie tuin te bewonderen zijn en behalve een draaimolen is er nu ook een zweef en een amphitheater, waar je naar een amateurvoorstelling kunt kijken. Voor slechts 2,50!
Vanaf 2020 gaat het hard. De tuinen liggen er, er is een restaurant en een bloemenkas met exotische planten. De prijs van vijf euro is inclusief een ritje in de kabelbaan vanaf het centrum naar het Floriadeterrein. In 2021 is het hele Floriadeterrein klaar, het grote entreegebouw met kunst, mode en muziek staat er te blinken in de zon en ook de achtbaan en het reuzenrad zijn geopend. Voor een tientje kun je een dagje uit.
We hebben dan geleerd hoe het moet en na een jaartje sleutelen zijn we klaar voor de echte Floriade. Dan mag je voor twintig euro naar binnen, zoals in de businesscase staat. Ondertussen is de Floriade al een merk geworden, waar iedereen iets van vindt. Kunnen we niet alvast beginnen met de Floriade? Straks is het in een half jaar voorbij.

Dit bericht is geplaatst in verbinding en getagd , , . Bookmark de permalink. Reacties en trackbacks zijn beide momenteel gesloten.