Boetiek

We liepen door de Zoetelaarspassage en kwamen Joost tegen. Dat is een lange opgewekte man, nog langer dan ik, en iemand die je overal tegenkomt in Almere. En dus ook in deze oude overdekte winkelstraat. ‘Ha die Joost, wat doe jij hier?’, riep ik. ‘Oh, hallo. Nou, ik ben hier vaak, want mijn vrouw heeft hier een winkel. Kom maar kijken. Ze zit er net.’ Joost was enthousiast en iets in zijn uitstraling zorgde ervoor dat het vanzelfsprekend was dat we achter hem aan liepen. We lieten ons meenemen naar Ditha Bonita, de boetiek van zijn vrouw.
Wij, twee mannen van middelbare leeftijd (bestaat die term nog?), zijn niet de doelgroep van deze winkel. De boetiek hangt tot de nok vol met rokken, bloesjes, truien, accessoires, tassen… Alleen voor vrouwen. Het is niet standaard. Mariël, de vrouw van Joost, vertelde ons dat ze merken voert die niemand anders in Almere aanbiedt. Daar had ze uitgebreid marktonderzoek naar gedaan. Midden in de winkel, die misschien niet groter is dan 6 bij 20 meter, staat een grote houten tafel. Er staat ook een espressoapparaat. Hier kun je lekker ouwebetten en dan ondertussen een leren rok uitzoeken of een unieke tas (‘Van elk maar één exemplaar aanwezig’, aldus Joost).
Deze winkel heeft duidelijk een eigen doelgroep. Ik zie voor me: leidinggevende vrouwen in de welzijnssector of bestuurders van links-liberale snit. In ieder geval vrouwenfilmfans, theedrinkers, lezeressen van ‘Vijftig tinten grijs’, omdat ze toch moeten weten waar het over gaat. Zakelijk, zelfbewust, betrokken en er dan ook nog goed uitzien. Bij Ditha Bonita kunnen dat soort vrouwen een beetje netwerken en ondertussen een nieuwe jurk uitzoeken.
Mariël heeft het goed gezien. Nu maar hopen dat ze haar winkel kunnen vinden. Maar daar kan Joost voor zorgen. Zijn liefde en bewondering voor zijn vrouw is hartverwarmend. Ik raad hem aan zeven dagen per week door de Zoetelaarspassage heen en weer te lopen en alle vrouwen met deze energie te betoveren. Misschien helpt deze oproep ook: Het is de dag voor Kerst: haast je naar de Zoetelaarspassage. Daar tref je een lange enthousiaste man met een aura van liefde. Hij leidt je naar het kledingparadijs van Ditha Bonita.

Dit bericht is geplaatst in verbinding en getagd , , . Bookmark de permalink. Reacties en trackbacks zijn beide momenteel gesloten.