Water

In het buurthuis gebruiken we al een jaar water, maar niemand stuurt ons een rekening. We hebben een aansluiting die in augustus 2012 is aangelegd door het bedrijf Vitens Flevoland N.V. en dat is ook de leverancier van het water. Deze week kwam er een man van Vitens langs in onze wijk, die vroeg of ‘dat groene huis’ al bewoond werd en door wie. Hij had namelijk een jaar na de aansluiting nog geen aanmelding ontvangen.
Uit de aansluitingsbevestiging van inmiddels een jaar geleden, die ik in mijn archief vond, stond niets over aanmelding. Ik had ook geen aanmeldingsformulier. Het zou ook eigenlijk niet nodig moeten zijn. Een aansluiting en een jaar verbruik (meer dan 50 kuub) lijken me toch voldoende indicatie dat er iemand jouw product afneemt. Dan zou ik niet moeilijk doen en onmiddellijk een voorschotrekening sturen naar het adres waar ook de aansluitingsbrief is bezorgd, met daarbij de vraag om de exacte meterstanden tee-zet-tee door te geven. Als het niet klopt, begint er vanzelf iemand te piepen.
Maar zo doet Vitens dat niet. Dat bedrijf stuurt een medewerker op pad om op zoek te gaan naar de verbruiker. Aangezien er niemand woont op het adres van het buurthuis, was de man helemaal onthand. Hij had mazzel dat hij iemand tegenkwam die ergens de klepel had zien hangen, anders had hij onverrichterzake moeten terugkeren naar het waterleidingbedrijf. Deze buurtbewoner kon hem in ieder geval vertellen dat het betreffende huis een buurthuis was. En hij kon vervolgens zijn boodschap kwijt dat de vereniging zo spoedig mogelijk een aanmeldingsformulier moest sturen.
Dat ben ik niet van plan. Ik kan niet zo goed tegen formulieren. Die ga ik pas invullen als het echt niet anders kan. Ik heb namelijk op de aansluitingsbrief een keurig ordernummer staan en een adres waar de aansluiting is gekomen. Ook staat er in de brief nog een algemeen telefoonnummer. In zo’n geval ga ik bellen. Ik wil geen formulier als ik al beschik over een ordernummer. Bovendien stroomt het water inmiddels al een jaar schoon en helder uit onze buurthuiskraan. Die kraan draaien ze toch niet zomaar dicht.

Dit bericht is geplaatst in samenleven en getagd , , . Bookmark de permalink. Reacties en trackbacks zijn beide momenteel gesloten.