Smaak

In Almere Buiten aan de Evenaar ligt een Indiaas restaurant. Het heet de Taj Taste of India en ligt praktisch aan het einde van de bewoonde wereld in de meest noord-oostelijke wijk van Almere, met uitzicht over de eindeloze groene strook van misschien wel honderd meter breed en vier kilometer lang tot aan de Buitenhoutse dreef.
Het restaurant is nog geen jaar geleden gevestigd in één van de vijf glazen gebouwtjes die midden op de Evenaar zijn geplaatst. Vanaf een afstand lijkt het op een sportkantine met rotanstoeltjes op het terras en een tennisbaan voor de deur. Ik rijd er vaak langs en zie dat er bier is van de tap en het neonbordje met open knippert altijd gastvrij.
Nu ik er eindelijk eens kom, zie ik dat het binnen is ingericht als een echt restaurant met op de tafels rode placemats, servetten, een kaarsje en een peper-en-zout-stel. Een donkere vrouw met een Indiaas uiterlijk (maar niet uit India, zo verzekert ze ons) begroet ons en brengt snel een biertje op het terras. Bij wijze van appetizer zet ze ook meteen een krokant Indisch pannenkoekje met drie sausjes op tafel.
De menukaart die ze ons geeft, bevat naast de vele kipgerechten een volle bladzijde vegetarische hoofdschotels. Voordat we alles bestudeerd hebben, zijn we al toe aan een tweede biertje, dat weer onmiddellijk wordt geserveerd. We bestellen een mixed grill en de Indiase kaas met cashewnoten. Daar komt van alles bij: rijst, salade, aardappelen met bruine bonen, knoflookbrood. Zelfs na een dagje klussen en met een stevige trek, krijgen we het niet allemaal op.
We hebben vrienden in Almere die nooit koken en elke avond uit eten gaan. Ze doen dat al jaren en kennen daarom alle restaurants in de stad, maar ze zullen hier nog niet zijn geweest. Ik raad het ze aan. Het is typisch Almere om dit restaurant aan te treffen tussen de Moskee, de Hindoetempel en de Hanh-Pagode en midden op de langste en breedste straat van de stad, helemaal aan het eind van de bewoonde wereld. De Taj Taste of India is de smaak van Almere.

Dit bericht is geplaatst in samenleven en getagd , , . Bookmark de permalink. Reacties en trackbacks zijn beide momenteel gesloten.