Ledenvergadering

De ledenvergadering van buurtvereniging De Buitenkans vindt tegenwoordig plaats in ons nieuwe buurthuis aan de Ambtenaar Dorknoperlaan 4 dat we in november officieel in gebruik hebben genomen. Er is eerst om acht uur koffie en thee en als de vergadering zo tegen half negen begint, zitten twintig buurtgenoten in een grote kring met het gezicht naar Sandra, de voorzitter en Reinier, de penningmeester. Er zijn mededelingen, ingekomen post en ondertussen gaat de presentielijst rond. Te laat komen nog leden binnen, waarvoor we de kring uitbreiden. We keuren de notulen van de vorige vergadering goed.
Buurman Marco presenteert een onderhoudsplan voor het groen rond de vijver. Hij legt een grote plattegrond midden in de kring en gaat er op zijn hurken bijzitten. Daar blijft hij een kwartier zitten als een indiaan bij het kampvuur, terwijl hij alle vragen beantwoordt. ‘Even pauze?’, vraagt de voorzitter. Meteen begint iedereen met en door elkaar te praten. Ellis en ik duiken de keuken in voor koffie, thee en koekjes. We rammelen met kopjes. Na tien minuten gaan we weer verder.
We bespreken het verhuurreglement van het buurthuis. Iedereen heeft een mening. Het gaat er maar om dat het goed gebruikt wordt en dat er geen overlast is voor de direct omwonenden. De voorzitter vat het samen en hamert af.
We doen een rondje werkgroepen en dan nog de rondvraag: over de nieuwe bolderkar, over zonnepanelen, over de klusmiddag, over schuttingen en over een nieuwe activiteit, ‘boeken en baksels’, waarbij we boeken gaan ruilen en taart eten.
Om tien over tien is het afgelopen. We kunnen nog wat drinken. Elk biertje schrijven we op onze persoonlijke pagina in het consumptieboek. We praten bij. Over ‘het ongeluk’, ‘de inbraak’ en andere onderwerpen die ons bezighouden in de wijk. Twee buren wassen ondertussen de kopjes af. Ik ga om kwart voor elf tevreden naar huis. Daarom woon ik hier. Daarom heet deze wijk De Buitenkans.

Dit bericht is geplaatst in samenleven en getagd , , . Bookmark de permalink. Reacties en trackbacks zijn beide momenteel gesloten.