Elftaluitje

Eerste helft. Voor ik zaterdagmiddag zo rond half één vertrok uit Almere, had ik een grote bak yoghurt met muesli naar binnen gelepeld en nog twee bananen gegeten. Dat moest de bodem zijn. Ik haalde Jan op van de Monetstraat en we reden samen naar Marknesse, waar het hele elftal zich op het plein verzamelde voor het taxibusje naar Heerenveen. In het bowlingcentrum begonnen we met koffie, maar voor drie uur stond het eerste bier op tafel. En al na een half uur bestelden we de bitterballen met mosterd. Om half vijf gingen we aan tafel. Het buffet bestond uit spareribs, salades en frites met mayonaise. Een enkeling nam er een wijntje bij, maar de rest, net als ik, hield het bij bier. Ten slotte kwam het ijs en, vooruit dan, een kopje koffie.
Tweede helft. Tegen zessen vertrokken we naar het stadion voor de wedstrijd Heerenveen – ADO Den Haag. In de grote bar, langs de supportersboulevard, onder de tribune, namen we een rondje Jägermeister, voordat we naar de warming-up gingen kijken. Vijf minuten voor de rust daalde één van ons de tribune af om voor de meute uit nog zo’n rondje te bestellen. Na de wedstrijd zat iedereen afwisselend aan het bier en de Jägermeister, maar ik ging aan de cola. Tegen half elf en zeven rondjes later, verlieten we het stadion. Iemand zei dat hij spijt had dat hij geen krat bier voor de terugreis had meegenomen. Anderen kwamen met glazen bier de bus in, zodat ze tot aan Joure nog wat te drinken hadden.
Derde helft: Terug in de kroeg in Marknesse, bestelde ik bier voor het elftal en nam ik zelf eerst maar weer eens koffie. Kreeg er een bonbon bij. Niet veel later kwamen, opnieuw, de bitterballen. Rond één uur, na drie glazen cola, een tweede schaal met partysnacks en ‘nog snel een bakje koffie’ reden we terug naar Almere. Om twee uur schreef ik deze blog aan de keukentafel met een kopje thee voor de nadorst. Dit kan alleen met een voetbalelftal, bedacht ik. Je moet in een goede conditie zijn om deze twaalf uur van bier, vet, alcohol, ijs, cola en koffie te kunnen verwerken. Dinsdag weer trainen.

Dit bericht is geplaatst in samenleven en getagd , , . Bookmark de permalink. Reacties en trackbacks zijn beide momenteel gesloten.