Woensdag

Vandaag zou in de categorie baaldag zijn vallen, ware het niet dat er ook enkele bijzondere dingen gebeurden. Zo heb ik net een filmploeg op bezoek gehad, die met mij een filmpje hebben gemaakt voor het onderwijscongres op 30 september. Ik haast mij in dat filmpje naar dat congres, terwijl ik in Almere langs een tiental scholen fiets. Het fietsgedeelte nemen we volgende week op. Nu deden we alleen maar ontbijt, schrikken van de tijd, haastig een stropdas om, naar buiten rennen en op de fiets wegspurten. Twee uur waren we daar druk mee.
Ook had ik vandaag echt een energiek gesprek met vier collega’s over de nieuwe richting van de afdeling. Meer en meer is de mening van de manager ondergeschikt geraakt aan die van de collega’s. Is dat wel een goede ontwikkeling? Moet ik nog eens iets over schrijven. En vanavond ga ik kaarten bij mijn 88-jarige moeder. Samen met twee broers is dat een gegarandeerd hoogtepunt van de dag, waarvoor ik fluitend naar de Noordoostpolder rijd.
Wat maakt vandaag dan een baaldag? Het is de kiespijn van onze website. Een gloednieuwe website, die maar niet gaat doen wat-ie moet doen. De hele site is gebaseerd op de zoekmachine, die slim en razendsnel de bewoners van Almere laat vinden wat ze willen weten. Die zoekmachine werkt inmiddels al zes maanden niet naar behoren. De bouwer van de site verschuilt zich voortdurend achter anderen en weigert voortvarend de problemen aan te pakken. Ze verdienen er niets meer aan en daarom zijn we inmiddels van klant in een hoofdpijndossier verandert. De toon van de leverancier verhardt zich en nog even dan rollebollen we over straat richting de rechter. Vandaag hebben we met onze jurist de eerste brief gestuurd die ons in het juridische domein brengt. Maar dat brengt een goede website niet dichterbij.
Tot overmaat van ramp heeft een commercieel bureau een onderzoek gedaan naar de toegankelijkheid en vindbaarheid van informatie van 100 gemeentelijke websites in Nederland. Wij belanden op plaats 98! Knap beroerd. Nog los van het feit of dit een goed onderzoek is en of er mogelijk sprake is van verzachtende omstandigheden (zie hierboven), is dat funest voor onze reputatie.
En natuurlijk, je kon er op wachten, heeft de PVV daar vandaag vragen over gesteld aan het college. Hun goed recht, maar het lost onze problemen met de leverancier niet op, maakt de website niet beter, en het brengt de problematiek in politiek vaarwater. Moet ik me ook nog verantwoorden bij de wethouder. Het zal mij bovendien minstens een dag kosten om de vragen zo te beantwoorden dat alle betrokkenen in de organisatie daar mee kunnen leven. Kortom: hoe een verder leuke dag, toch nog wat sjacherijnigs krijgt.

Dit bericht is geplaatst in communicatie en getagd , , , , . Bookmark de permalink. Reacties en trackbacks zijn beide momenteel gesloten.