Wenselijk

Fijne Kerstdagen en Gelukkig Nieuwjaar staat op de kaarten die we de afgelopen dagen kregen. Na Kerst kwamen die kaarten ook nog, al had Gelukkig Nieuwjaar kunnen volstaan. In of achter op de kaart staat ook nog wat. In ieder geval de naam van de afzender. Sommigen lieten het daar bij (woorden schieten te kort), maar voor de meeste vrienden en familie was dat toch te mager.
Veel voorkomende tekst: de allerbeste wensen voor het nieuwe jaar. En op één: een gelukkig en gezond 2014. Je zou zeggen eerst gezond en dan eens kijken of je ook gelukkig kunt worden. Toch staat er zelden ‘een gezond en gelukkig’. Loopt misschien minder lekker.
Er zijn alles omvattende teksten bij: wij wensen je een mooi jaar, een fijn jaar, een spectaculair jaar. Soms ook een opdracht: zorg goed voor jezelf, houd de vaart erin, creëer een waanzinnig jaar! Meer concreet is de drieëenheid: ontspanning, voorspoed en geen ruzie! En ook: wij wensen je veel genietmomenten!
Een professioneel vormgegeven en gedrukte kaart kwam van onze oude buren uit Limburg met ‘moet je een kus voor je kop’ in spetterende letters in alle kleuren. Onze nieuwe buren hadden zelf een hartje geknipt, die je in de kerstboom kunt hangen. Hun wens voor 2014: ‘Een oceaan vol liefde’. Zo gaan we hier in Almere het nieuwe jaar in. Voor iedereen die dit leest nog een klassieker waarmee deze blog kan eindigen: al wat wenselijk is wens ik u toe. Gelukkig Nieuwjaar!

Dit bericht is geplaatst in communicatie en getagd , , . Bookmark de permalink. Reacties en trackbacks zijn beide momenteel gesloten.