Welkom

Het zal nooit meer zijn zoals het is geweest. Vanaf het moment dat de eerst boor klonk, was er geen houden meer aan. Twee jaar lang was het stadhuis van Almere een bouwplaats. Maar nu is het zover. De centrale hal is klaar en gisteren hebben we de hele begane grond, met alle nieuwe balies van Burgerzaken en Sociale Zaken, het Ondernemersplein, de Kavelwinkel en de dependance van de UWV nog eens feestelijk geopend.
Achter de grote draaideuren van het stadhuis oogt de ontvangst als in een science fiction film uit de jaren tachtig. Een ruime hal van glas en beton en in het midden een grote witte balie met computerschermen; gastvrouwen in stemmig zwart met elektronische notitieblokjes wijzen bezoekers de weg. Dit alles onder het bestaande houten plafond met een kroonluchter. Alsof de decorbouwer uit de jaren tachtig zich niet kon voorstellen dat er in de toekomst geen gezellige schrootjes meer zouden bestaan.
Het facilitair bedrijf moppert nog een beetje dat het schoonhouden van al dat wit meer tijd en geld kost, maar met de Almere Principles groot op de wand, de collega’s in strakke bedrijfskleding, een verwarmde wachtruimte met zachte banken en een kinderhoekje, is er verder niets op aan te merken.
Voor onze collega’s, de gastvrouwen en een enkele gastheer, is het prettig om in een mooie omgeving de burgers te ontvangen en de weg te wijzen. De temperatuur is goed, de koffiegeur is goed, de glimlach is goed. Je staat al met 1-0 voor als de echte dienstverlening nog moet beginnen.
Bij grote idealen hoort oog voor detail. In een goede omgeving zullen we ons goed gedragen. Dat geldt voor de bezoeker en dat geldt voor ons. Niet alles wat we doen heet transitie, herijking, reorganisatie of de grote omslag. Toch is na twee jaar breken en bouwen op de begane grond een nieuwe werkelijkheid ontstaan, waarin we ons beste beentje kunnen voorzetten. Hartelijk welkom bij de gemeente Almere!

Dit bericht is geplaatst in communicatie en getagd , , . Bookmark de permalink. Reacties en trackbacks zijn beide momenteel gesloten.