Spoor

Op de balustrade van de trap hangen de kleren van donderdag, vrijdag en zaterdag. Spijkerbroeken, T-shirts, overhemden, sokken. In de werkkamer hangen nog twee kostuums, van dinsdag en de week ervoor, wat slordig over de twee stoelen gegooid. Op de werktafel ligt twee weken post, geopend, soms ook niet. Daarnaast een stapel leesvoer, vakliteratuur maar ook onderhanden werk. De computer zit onder het stof. Sinds de internetverbinding het niet meer doet, staat hij er werkeloos bij.
Bij nader inzien: álles zit onder het stof. De vlokken dwarrelen over het laminaat. De voorjaarszon werpt een onbarmhartig licht op de sporen van een winter van binnenzitten. Ik moet schoonmaken en opruimen, zeg ik al sinds carnaval tegen mezelf, maar het is bijna Pasen en het komt er maar niet van.
We zijn nu in het stadium gekomen dat we dingen kwijt zijn. Tegoedbonnen, telefoonnummers, een verzekeringspolis, de e-tickets naar München (had ik ze wel uitgeprint?). Mijn echtgenoot zoekt al de hele week naar zijn zonnebril. Ik weet niet meer in welke broek mijn fietssleutels zitten.
Ons huis is een opvanglocatie. Even eten en weer weg, even slapen en hup aan het werk. Snel even omkleden voor de volgende activiteit. Ondertussen verzamel ik van alles, dat ik in laatjes stop, op kastjes leg, in stapeltjes bewaar. In het weekend moet ik afronden, sorteren en ordenen in grote mappen, maar dat is niet meer dan een voornemen. Het weekend is vol met andere dingen.
Als de technische recherche hier moet zoeken naar de sporen van een misdrijf, dan hebben ze het hele team nodig. De smerige spijkerbroek getuigt van de klus bij het buurthuis, de sporttas van de verloren voetbalwedstrijd in Marknesse, de krant in de plastic tas van het avondje in Amsterdam. En de fragmenten van modder en gras, de tandpasta in de wasbak, kranten met aantekeningen op stoelen en tafels, de resten van een maaltijd in de koelkast. In alle hoeken van dit huis ligt het spoor van een verhaal.

Dit bericht is geplaatst in communicatie en getagd , , . Bookmark de permalink. Reacties en trackbacks zijn beide momenteel gesloten.