September

Vandaag begint een nieuwe maand. Normaal sta ik er niet zo bij stil, maar 1 september is de dag dat mijn werk in Almere begon, nu zes jaar geleden. Ik heb elke verjaardag van dat werk in gedachten gevierd. Het eerste jaar (2007-2008) stond in het teken van overleven en mijn baan behouden. Het tweede jaar (2008-2009) was het zwaarste jaar; we deden veel nieuwe dingen en er kwamen veel nieuwe mensen bij. In september 2009 was er ook nog een groot feest: 25 jaar gemeente, wat nogal wat tijd en geld kostte. Het was ook het jaar van de eerste gay parade met een boot van de gemeente Almere.
In mijn derde jaar (2009-2010) vertrok mijn adjunct afdelingsmanager, waarvoor in de plaats ik twee teamleiders aannam. In 2010 waren er ook de gemeenteraadverkiezingen, waarna een nieuw college kwam en de zaak flink werd opgeschud. Vanaf dat jaar begonnen ook de bezuinigingen. De afdeling had toen qua omvang zijn hoogtepunt: 47 fulltime equivalenten (fte). Nu zijn er nog 40 fte. In het vierde jaar (2010-2011) deed ik een intensieve managementopleiding. Daar was tijd voor, want de twee teamleiders haalden mij veel werk uit handen. Dat bleef zo in het vijfde jaar (2011-2012), het minst spectaculaire jaar maar wel lekker overzichtelijk. Dat duurde echter niet lang: een van de teamleiders vertrok aan het begin van het zesde jaar (2012-2013) en die heb ik niet vervangen. Goed voor de bezuinigingsdoelstelling, niet goed voor de werkdruk.
Nu ga ik dus het zevende jaar in bij de gemeente Almere. Dat gaat snel! Opnieuw staan er verkiezingen voor de deur. De cyclus begint dus opnieuw. Met als nieuw element een stevige investering in de marketing van de stad. Ik zie het allemaal met vertrouwen tegemoet, maar hard werken wordt het wel.

Dit bericht is geplaatst in communicatie. Bookmark de permalink. Reacties en trackbacks zijn beide momenteel gesloten.