Reclameblok

In het reclameblok zag ik eerst het vriendelijke gezicht van een jonge vent, die een grote energiemaatschappij vertegenwoordigde. Het was vermoedelijk een acteur, ingehuurd om mooi en ontwapenend te zijn, en behalve dat ook door het marketingbureau geselecteerd op kernwaarden als slim, betrouwbaar, en toekomstgericht, waar de energiemaatschappij voor stond.
Met dat frisse gezicht nog op mijn netvlies, kwam meteen daarna de leider van een grote politieke partij schermgroot de huiskamer in. Hij zag bleek en vermoeid. Hij was al bijna kaal en de wallen onder zijn ogen had de visagiste niet kunnen retoucheren. Hij was niet door een marketingbureau geselecteerd. Zover hij een kernwaarde uitstraalde was dat hoogstens: bloedserieus. Hij was kansloos in het gevecht om aandacht met de knappe acteur van de energiemaatschappij.
Tijdens de verkiezingscampagne ontbrak het aan jeugd. Ik kan niemand onder de dertig noemen die in een beroep op mij deed. Misschien was er te weinig geld voor een mooi spotje met jonge mensen die dromen van een toekomst volgens hun eigen politieke overtuiging. Maar misschien zijn die jongeren er ook niet. Waar zijn die vijfhonderd jonge infiltranten van de G500 gebleven? Zij sloten zich twee jaar geleden tijdens de Tweedekamerverkiezingen aan bij alle grote partijen om hun onderwerpen op de agenda te krijgen. Ze kregen veel publiciteit, maar nu heb ik niets van ze gehoord.
Ik moest het doen met de partijleiders, de oude mannen uit Den Haag, waar ik niet eens op kon stemmen, want het waren immers Gemeenteraadsverkiezingen. Volgens mij is er niets op tegen om juist dan mooie jonge mensen voor je boodschap in te zetten. Liefst uit vrije wil, omdat ze erin geloven, maar je kunt ook gerust een marketingbureau inschakelen, die de casting voor je doet, precies passend bij de kernwaarden waar je voor staat. Je kunt er op rekenen dat je in een reclameblok zit ingeklemd tussen flitsende frisdrankreclames en hippe vogels van telecombedrijven. Volgens marketeers kiezen de meeste mensen met hun ogen.

Dit bericht is geplaatst in communicatie en getagd , , . Bookmark de permalink. Reacties en trackbacks zijn beide momenteel gesloten.