Letters

De eerste blog met de kortst mogelijke titel, bestaande uit één letter, schreef ik ergens in 2013 rond Sinterklaas. Het ging over de chocoladeletter S. Later, ergens in februari, schreef ik een kort verhaal over de ontmoeting met de minister van Infrastructuur en dat kreeg de titel U, want het ging over de aanspreekvorm. Toen ik deze zomer een verhaal schreef over de generatie X zag ik een patroon. Toen ontstond het verlangen ooit het hele alfabet te hebben behandeld.
Als ik dit schrijf heb ik net een verhaal geschreven over de constante K en precies een week daarvoor over de afkorting Q. Dus het schiet al lekker op. Het gaat vanzelf, maar ik verzin het niet van te voren. Als de tekst al halverwege is, bedenk ik me dat er een letter bij past. De letter moet ook echt betekenis hebben. Het mag geen a-b-c worden, zoals op een bruiloft. ‘De a is van aardig, want dat vinden we de bruid.’ De lat ligt hoger. Elke letter staat één of meer keren als een zelfstandig naamwoord in de tekst. Dan is de titel gerechtvaardigd.
Dit is inmiddels de vijfde blog die in de serie apocriefe teksten terecht zal komen. Een blog over een blog is bij voorbaat betekenisloos. Het is in de eerste plaats de uitdrukking van het verlangen van een schrijver om ook zijn afleidende gedachten een plaats te geven. Ik zal de lezer er niet mee lastig vallen en daarom bewaar ik deze tekst in de verzameling van apocriefe teksten.
Mogelijk wordt pas veel later het mysterie opgelost van de letters en nog veel later het mysterie van de blogs over de blogs. Voor nu is het een aanhangsel bij een deel van de verzameling, die pas veel later zijn geheim zal prijsgeven, als de verzameling ooit compleet zal zijn.

Dit bericht is geplaatst in communicatie en getagd , , . Bookmark de permalink. Reacties en trackbacks zijn beide momenteel gesloten.