Foto

Deze site is gemaakt met WordPress zoals heel veel sites. WordPress heeft heel veel mogelijkheden om mijn site te verfraaien. Als ik mijn stukjes tik, zie ik links, rechts, boven en onder allemaal icoontjes, waar een wereld achter schuil gaat van links, media, plugins en extra’s. Vanaf het begin heb ik me daar niet in verdiept, want mijn doelstelling is schrijven.
Ik probeer overal van af te blijven, maar af en toe kan ik toch de verleiding van al die knopjes niet weerstaan en probeer ik iets uit. Meestal gaat er dan iets mis, en dan moet ik Willem mailen om het te repareren. Blijf er nou vanaf, zegt-ie dan.
Vandaag kwam ik erachter hoe ik een foto kan toevoegen aan deze tekst. Een vrij eenvoudige handeling van een paar klikken. Als je tenminste foto’s hebt. De schrijver wordt geacht eerst een mediatheek samen te stellen, waaruit de foto geselecteerd kan worden. Maar hoe dat moet staat er niet bij. Waarschijnlijk moet ik eerst foto’s maken met mijn Ipad – dat is het makkelijkste – of foto’s van Internet halen of foto’s van mijn andere camera op een of andere manier op mijn Ipad zien te krijgen en ze dan naar mijn mediatheek uploaden (is inmiddels een Nederlands woord geworden). Dat gaat mij allemaal een klik te ver. Bovendien wordt het risico steeds groter dat er iets fout gaat en ik wil niet steeds Willem mailen.
Gisteren hoorde ik op de radio dat op facebook inmiddels 250 miljard foto’s zijn ge-upload. En daar komen elke dag zo’n 200 miljoen foto’s bij. Als dat tot mij doordringt, kom ik tot twee conclusies. Eén: dat hadden er echt veel meer kunnen zijn, als mensen zoals ik ook gewoon meedoen. En twee: die foto’s van mij kun je dan ook wel missen.

Dit bericht is geplaatst in communicatie, schrijven en getagd , , . Bookmark de permalink. Reacties en trackbacks zijn beide momenteel gesloten.