Bedrijfsfilm

Deze week komen ze filmen. Een paar jonge mensen van de Clipjesfabriek uit Almere lopen de komende dagen met camera’s rond. Bij de balie, in het callcenter, bij bijeenkomsten en vergaderingen, vandaag bij de naturalisatiebijeenkomst en vrijdag nog bij een trouwceremonie. Ze filmen ons werk.
De bedoeling is dat ze vrolijke collega’s vastleggen die plezier hebben in wat ze doen en dat er in het decor van het stadhuis alleen maar tevreden burgers rondlopen. We gaan niets in scene zetten, hebben we afgesproken, dus de werkelijkheid moet die bedoeling waarmaken. Of dat gaat lukken, zien we pas over een paar weken, als het filmpje af is en wordt vertoond tijdens onze nieuwjaarsbijeenkomst.
Ik heb er wel vertrouwen in. De collega’s staan ervoor om de burger van Almere van dienst te zijn en dat doen ze op een professionele manier. Liefst met een glimlach en zeker niet sacherijnig. Als er al eens wordt gemopperd dan gaat het over de organisatie zelf. Over de werkdruk, over falende computers, over het salaris, over van alles en nog wat. Niet iedereen gaat steeds maar vrolijk fluitend door de gangen van het stadhuis. En hoewel de burger daar dan helemaal niets van mag merken, het blijft mensenwerk.
Het zou zomaar kunnen dat iemand er even helemaal doorheen zit, wat teveel aan zijn hoofd heeft of dat er net deze week iets gebeurt dat de stemming drukt. Je kunt immers niet altijd pieken. En dat wordt dan natuurlijk ook gefilmd. In de montage zullen die beelden de eindversie niet halen, want we maken een vrolijke bedrijfsfilm. We leggen voor deze keer de nadruk op wat er allemaal goed gaat in ons werk. Daar krijg je goede zin van. En dat is nou net de bedoeling als we straks aan het nieuwe jaar beginnen.

Dit bericht is geplaatst in communicatie en getagd , , . Bookmark de permalink. Reacties en trackbacks zijn beide momenteel gesloten.