Baby

Almere bestaat in 2014 dertig jaar en ik had vorig jaar bedacht om elke baby van 2014 een slabbetje te geven met de tekst ‘Almere houdt van jou’. Van de marketingmanager kreeg ik een opgetrokken wenkbrauw, want die zat toen nog in de planfase van de marketingcampagne met dat motto, dus ‘waar was ik nu helemaal mee bezig’. Toch zette ik door, want ik vond het een leuk idee. En zo bestelde ik eind vorig jaar 2500 slabbetjes voor lichting 2014. In grote dozen werden ze bij Burgerzaken afgeleverd en vanaf 2 januari van dit jaar kon de uitgifte beginnen.
In de slipstream van dit goede idee had ik geroepen dat het misschien leuk zou zijn om tijdens het feest op 30 juni alle baby’s uit te nodigen voor een fotoshoot op de Esplanade. Misschien konden we wel in het Guinessbook of Records komen, als we meer dan honderd baby’s (met het slabbetje om) in één keer op de foto konden zetten.
Zo roep ik wel vaker wat in mijn enthousiasme en daarna vergeet ik dat allemaal weer. Maar de teamleider van Burgerzaken had het onthouden. En ze had het gedeeld met haar team. En haar team hadden alle verse ouders bij het uitreiken van het slabbetje toegezegd dat ze nog een uitnodiging kregen voor een fotoshoot.
Zo kreeg ik begin juni een telefoontje van Burgerzaken met de vraag hoe we dat allemaal gingen regelen. ‘Wat regelen?’ ‘De baby’s!’ Het zweet brak mij uit. ‘Oh ja, goed dat je belt. Ik ga ermee aan de gang.’ Binnen een dag was er een fotograaf geboekt, een uitnodigingstekst voor de ouders bedacht en een plek op de Esplanade aangewezen. De verdere uitwerking kon ik delegeren aan de supercollega’s van de afdeling Communicatie.
Op zondagmiddag 30 juni stond er een lange rij ouders met kinderwagens op de Esplanade. De kinderen hadden bloemen in het haar en de mooiste kleertjes aan. Ik zag een zwart jongetje van vier maanden in driedelig pak met een vlinderstrikje voor. In een partytent was een fotostudio ingericht. Op een kleedje stond een mandje met een schapenvelletje erin. Honderden baby’s van lichting 2014 gingen die middag op de foto. Met dank aan de collega’s die gewoon doorzetten. Een goed idee moet je namelijk wel uitvoeren anders heb je er niets aan.

Dit bericht is geplaatst in communicatie en getagd , , . Bookmark de permalink. Reacties en trackbacks zijn beide momenteel gesloten.